Benelux Tour

Sagan klopt Greipel met een banddikte en wordt leider

Peter Sagan heeft na de derde ook de vierde rit in de Eneco Tour gewonnen. De Slovaak was in een Brabantse Pijl-achtige finale net sneller dan André Greipel. Sagan mag morgen als leider aan de ploegentijdrit beginnen.

Voor Tom Boonen duurde de vierde rit maar een 50-tal kilometer. Boonen kwam ten val, blesseerde zijn pols en stapte in de ambulance. In het ziekenhuis werden geen breuken vastgesteld, al klaagde Boonen wel over duizeligheid (zie "lees ook").

Nog voor het ingaan van de plaatselijke rondes was het verhaal van koplopers Van Lerberghe, Van Ginneken, Van Goethem en McNally al geschreven. Van Lerberghe kon dankzij zijn vlucht zijn zwart-groene leiderstrui voor de strijdlust verstevigen.

De dubbele passage over de Alsemberg en Bruine Put zorgde voor heel wat nervositeit in het peloton. Velen waren geroepen om in het offensief te trekken, maar enkel het Astana-duo Grivko en Groezdev waren uitverkoren.

Ondanks een verwoede achtervolging van het koningskoppel Martin-Dumoulin hielden de twee Astana's stand tot voorbij de Gouden Kilometer. Grivko sprokkelde op de Bruine Put 9 bonificatieseconden.

De massasprint kon niet meer vermeden worden, ook al gooide Stuyven nog zijn hoed tevergeefs in de ring. Ondanks wat duw- en trekwerk met Démare was het toch weer Sagan die de andere sprinters zijn wil kon opdringen. Sagan mag morgen met zijn ploeg Tinkoff als leider aan de ploegentijdrit beginnen.


Misschien ook interessant: