Benelux Tour

Sagan is baas in de sprint in de Eneco Tour

De Slovaak Peter Sagan heeft de derde rit in de Eneco Tour gewonnen. Hij was de snelste van het pak dat in de laatste 100 meter nog vijf vluchters oppeuzelde. Die zochten hun lot zelf, want ze begonnen te surplassen in de slotkilometers. Met de bonificatieseconden nadert Sagan ook op koploper Rohan Dennis.

Na twee dagen op Nederlandse bodem trok de Eneco Tour vandaag door West-Vlaanderen. Vlak na het startsein in Blankenberge trokken vijf renners in de aanval. Steels, Asselman, Elmiger, Arashiro en McNally fietsen een maximale voorsprong van 6'25" bij elkaar.

Ardooie is traditioneel het strijdtoneel voor de snelle mannen en ook vandaag deden de sprintersploegen er alles aan om hun kopman aan een ritzege te helpen. Maar de vijf hadden nog energie opgespaard voor de finale en maakten het het peloton knap lastig. Op 10 kilometer van de streep moest het pak nog altijd een minuut goedmaken.

Tony Martin ergerde zich aan het gebrek aan samenwerking in het peloton, maar ook vooraan was de verstandhouding zoek op het einde. Elmiger en Arashiro probeerden weg te springen en dat bleek de doodsteek voor de vluchters.

Hun rijk was uit op 200 meter van de streep, maar de sprinters konden niet rekenen op hun treintjes door de hectische slotfase. Van Poppel en Bouhanni leken te gaan knokken om de ritzege, maar toen was daar plots Sagan. De wereldkampioen rukte op van de 15e plaats en snelde naar de overwinning.

Door die zege en de bijhorende bonificatieseconden nadert Sagan in het algemene klassement tot op 3 seconden van Dennis, die ook morgen in het wit start.


Misschien ook interessant: