Kampenhout

Gaviria neemt revanche voor Koolskamp in Primus Classic

Fernando Gaviria heeft de Primus Classic Impanis-Van Petegem, op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Etixx-Quick Step klopte Timothy Dupont in een massasprint en nam zo revanche voor zijn sprintnederlaag tegen Dupont in Koolskamp.

Na een openingsfase waarin het aanvallen regende, raakten uiteindelijk zes renners weg uit de greep van het peloton. De maximale voorsprong van Van Hecke, Van Melsen, Giraud, Mortier, Stevens en Dernies bedroeg 3'30". Het peloton werd op sleeptouw genomen door BMC.

Vooral door het harde labeur van Burghardt werden de aanvallers ingerekend op 40 kilometer van de streep. Van der Sande en Van Avermaet zetten een nieuwe aanval op poten.

Ze kregen het gezelschap van onder meer Gaviria, Baugnies, Claeys en opnieuw Van Hecke. Even later kwam ook Magnus Cort Nielsen aansluiten na een knappe inspanning.

Maar op 6 kilometer van de streep was hun verhaal geschreven. Een sprint leek onvermijdelijk in Haacht, de treintjes werden op de sporen gezet. Van Avermaet probeerde nog even roet in het eten te gooien, maar zijn uitval eindigde met een sisser.

Voor de poorten van de brouwerij leverde Etixx-Quick Step maatwerk af. Gaviria vloerde Timothy Dupont, waarmee hij wraak nam voor een dag eerder, toen hij in Koolskamp Koers het hoofd moest buigen voor onze landgenoot. Richeze, de locomotief van Gaviria, mocht als derde mee op het podium.

   Gaviria (winnaar): "Het was een behoorlijke goede vlucht. Die aanval heeft wel krachten gekost, maar ik heb me toch een beetje gespaard. Mijn ploeg was heel sterk vandaag. Gisteren was Dupont zonder twijfel de sterkste. Het WK? Dat is nog lang, ik denk in eerste instantie aan de wedstrijden met Etixx-Quick Step."

   Dupont (2e): "Gaviria was eerder al mee in de kopgroep, hij is een sterke renner. Ik moest vandaag vechten om het wiel van Gaviria, dat kostte veel energie. Ik ben wel tevreden met mijn prestatie, de beste heeft gewonnen. Of ik een selectie voor het WK verdien? Dat is de keuze van de bondscoach, maar ik denk dat ik een rol van betekenis kan spelen. Als werker ben ik zeker capabel."


Misschien ook interessant: