Madrid (F)

Jolien D'hoore is de snelste in de straten van Madrid

Jolien D'hoore heeft met overmacht in de massasprint gewonnen in de Madrid Challenge, de slotrace van de WorldTour voor vrouwen. D'hoore ging haar ploeggenote Chloe Hosking voor, die eerder La Course won.

Net zoals bij de slotrit van de Tour de France rijden de vrouwen ook voor de slotrit van de Vuelta een WorldTour-koers. Vorig jaar, in de eerste editie, ging Shelley Olds met de zege aan de haal.

De tweede jaargang van de Madrid Challenge werd gekenmerkt door tal van uitvallen die gedoemd waren te mislukken. Het duo Frapporti-Lichtenberg hield het vol tot onder de boog van de 3 kilometer, maar Megan Guarnier, de eindwinnares van de WorldTour, bracht het peloton terug.

Een val in de slotfase zorgde voor nog wat verwarring, maar Jolien D'hoore en haar Wiggle High 5-trein ontsnapten aan het onheil. D'hoore leek even het wiel van haar pilote Chloe Hosking kwijt te geraken, maar net op tijd ging de Rode Zee open en kon D'hoore onweerstaanbaar naar de overwinning snellen. Hosking maakte het feest voor de ploeg compleet.

Na de finish stond Jolien D'hoore, die nauwelijks een maand geleden nog olympisch brons won in het omnium, de pers te woord in vlekkeloos Engels. "Ik ben heel trots op de ploeg. Even was ik in de sprint het wiel kwijt van Hosking, maar ik raakte niet in paniek. Ik had er veel vertrouwen in dat ik het in de sprint zou kunnen afmaken."


Misschien ook interessant: