Ronde van België (F)

Van Vleuten wint Ronde van België op Muur van Geraardsbergen

Annemiek van Vleuten heeft na de proloog ook de slotrit van de Lotto Belgium Tour gewonnen. In de koninginnenrit met aankomst op de Muur van Geraardsbergen verdiende Van Vleuten, een maand geleden nog zwaar in de lappenmand in Rio, ook de eindzege. Het was Oranje boven in deze Ronde van België, want alle vier de ritten gingen naar noorderburen. Lucinda Brand won de eerste rit, Marianne Vos de tweede.

Voor deze koninginnenrit van net geen 100 kilometer door de Vlaamse Ardennen moest het peloton in een eerste grote ronde van 60 km de Berendries over, daarna volgden nog twee lussen van 17 km met telkens de Muur en de Bosberg.

Onder een stralend zonnetje wist leidster Marianne Vos waar ze aan toe was: ze had vier seconden voorsprong op Brand en tien op Van Vleuten en Kopecky.

De Zweedse Alexandra Nessmar begon aan een solovlucht en kreeg een kleine drie minuten bij elkaar op een peloton, waarin Lotto-Soudal (voor Kopecky en Vekemans) het voortouw nam.

Op het lokale circuitje greep Van Vleuten de macht: de Nederlandse ging solo op de Bosberg en niemand zag haar nog terug. Bronzini probeerde het wel, met nog zeven rensters daarachter en nog wat verder de groep met Vos. Van Vleuten liep echter op iedereen uit en finishte solo op de Vesten.

De Italiaanse Marta Bastianelli eindigde als tweede, Belgisch kampioene Kaat Hannes was derde.

Op het eindpodium houdt Van Vleuten de Rabo-vrouwen Vos en Brand vooraf. Kopecky was de beste jongere.


Misschien ook interessant: