Ronde van Belgiƫ (F)

Marianne Vos wint sprint in Lierde, Kopecky is derde

De Nederlandse hegemonie in de Lotto Belgium Tour blijft aanhouden. Marianne Vos zorgt voor een drie op drie voor de Nederlandse vrouwen. Ze is ook de nieuwe leider. Vos neemt de trui over van ploeggenote Lucinda Brand.Ondanks tal van pogingen bleef het peloton lang samen. Brand won de golden rush, voor Vos, en verstevigde zo haar leiderspositie.

Door een gebrek aan seingevers op het grondgebied Haaltert werd de wedstrijd even geneutraliseerd. Na de laatste beklimming van de dag, na 43 kilometer, werd er opnieuw volop gekoerst.

Een compact peloton meldde zich in Lierde, waar nog eens drie ronden van elk 17 kilometer afgewerkt moesten worden. Sofie De Vuyst probeerde even, maar kreeg geen vrijgeleide.

Vos verzekerde zich onderweg nog van wat bonificatieseconden en toonde zich ook in de massasprint de snelste, goed voor de derde opeenvolgende Nederlandse ritzege.

Vrijdag valt het doek over deze rittenkoers met de koninginnenrit in en rond Geraardsbergen. In de finale zit tweemaal de beklimming van de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg verweven.


Misschien ook interessant: