Benelux Tour

Sagan met privéjet naar Eneco Tour: 'Uitzondering voor bepaalde renners'

Peter Sagan staat voor enkele drukke weken. De wereldkampioen neemt deel aan de WorldTour-wedstrijden in Canada, het EK in Plumelec en de Eneco Tour. Om tijdig aan de start van die laatste wedstrijd te raken, legt de organisatie zelfs een privéjet in. "Peter heeft heel veel zin om te starten in deze wedstrijd."

Heel wat renners passen voor de Eneco Tour (19-26 september) omdat ze daags voordien om de Europese titel strijden in Plumelec (Frankrijk).

Niet zo voor Peter Sagan. De Slovaakse wereldkampioen van Tinkoff heeft zijn deelname aan de Eneco Tour nogmaals bevestigd. Om tijdig aan de start van de eerste rit in Bolsward te raken, legt de organisatie zelfs een privéjet in.

"Peter heeft veel zin om te starten in onze wedstrijd", bevestigt wedstrijdorganisator Rob Discart. "De Eneco Tour is een ideale voorbereiding op het WK in Qatar enkele weken later."

"Hij zal meteen na het EK op 18 september met een privéjet overgevlogen worden naar Nederland en daarna afreizen naar de startplaats van de eerste rit. De ploegenpresentatie slaat hij daarom wel over."

"Voor bepaalde renners moet je zoeken naar de beste oplossingen om beide programma's te kunnen combineren en kan je wel een uitzondering maken. We zijn blij dat Sagan hier start. Hij is toch een smaakmaker voor onze wedstrijd."


Misschien ook interessant: