Schoten (a)

McEwen: 'Ik kan amper ademen door astma'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

De Scheldeprijs is een wedstrijd voor sprinters en dan lijkt Katjoesja de te kloppen ploeg. Met Gert Steegmans, Kenny Dehaes, Danilo Napolitano en Robbie McEwen bezit de ploeg vier sprinters.

Voor Robbie McEwen is het de laatste kans op een zege in het voorjaar, maar de Australiër heeft problemen. "In januari kreeg ik te horen dat ik astma heb", zegt hij in Het  Laatste Nieuws.

"Als de luchtvervuiling hoog is, dan kan ik bijna niet ademen. Zo werd Milaan-Sanremo een grote ontgoocheling", verklaart hij. "Een hele dag kreeg ik bijna geen lucht binnen." McEwen werd 67e.

Zelfs een puffer, waarmee de helft van het peloton rondrijdt, brengt geen oplossing. "Bij mij is het effect enkel dat ik nog meer vervuilde lucht naar binnen krijg", zucht McEwen.

In de Scheldeprijs mikt Robbie McEwen voluit op de overwinning. Het lukte hem tot nog toe één keer daar te winnen, in 2002. "De Scheldeprijs is Milaan-Sanremo niet. De koers is vlak en is maar 200 km lang. Ik zal er minder problemen hebben", denkt hij.

De Australiër rekent op zijn Belgische ploegmaats. "Ik heb Vandenbergh en Dehaes het abc van de Scheldeprijs bijgebracht", verklaart McEwen. "Ik hoop dat Steegmans de sprint kan aantrekken, ook al mist hij koersritme."

McEwen hoeft alvast geen rekening te houden met Mark Cavendish, de winnaar van de vorig twee edities. De Britse spurter kiest voor een andere aanloop naar de Giro.


Misschien ook interessant: