Vanmarcke: 'Etixx-Quick Step wordt niet mijn nieuwe ploeg'

Sep Vanmarcke zal volgend seizoen niet voor Etixx-Quick Step rijden. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt in Vive le Vélo. Waar hij volgend jaar wél rijdt, verklapte hij niet.

Sep Vanmarcke was een tijdje in beeld bij Etixx-Quick Step. Maar nadat bekend was geraakt dat Tom Boonen zijn contract verlengd heeft, was het ook duidelijk dat Etixx-Quick Step wellicht niet de nieuwe ploeg van Vanmarcke zou worden.

Manager Patrick Lefevere had immers eerder al aangegeven dat hij moest kiezen tussen Tom Boonen en Sep Vanmarcke. Zondagavond was Vanmarcke te gast bij Karl Vannieuwkerke en daar bevestigde hij dat hij niet naar Etixx-Quick Step trekt.

"Waar ik volgend seizoen rijd, kan ik nog niet vertellen. Ik heb alle opties afgewacht. Binnenkort zal ik beslissen. Met Etixx-Quick Step is er wel een gesprek geweest, maar echt concreet is dat nooit geworden", vertelt Vanmarcke.

"Het was ook een aanbod voor één jaar, maar ik verkies een contract voor een langere termijn. Etixx-Quick Step wordt dus niet mijn nieuwe ploeg."


Misschien ook interessant: