Tour de France

Le Tour: 'Vive le Tour et vive la France'

Chris Froome (Team Sky) kroonde zich al voor de derde keer tot eindwinnaar in de Ronde van Frankrijk. Op het podium in Parijs stond hij nog eens stil bij de aanslag in Nice en haalde hij zijn beste Frans boven. "Vous avez la plus belle course du monde."

Chris Froome viel na de slotetappe meteen in de armen van zijn gezin. "Ik draag deze zege op aan mijn zoontje", zei de winnaar van de Tour op het podium. "Zonder de liefde en de steun van mijn gezin is dit niet mogelijk."

"Ik wil ook mijn hele team bedanken. Dit is ook hun gele trui. Team Sky is een speciale ploeg en ik ben heel trots dat ik daar deel van mag uitmaken."

Daarna richtte Froome zich tot het Franse publiek. "Deze Tour is overschaduwd door de vreselijke gebeurtenissen in Nice. Ik wil nog maar eens mijn medeleven betuigen aan alle slachtoffers. Zo'n aanslag plaats dit hele circus in perspectief, maar het toont ook aan waarom sport zo belangrijk is."

"We houden van deze koers omdat ze onvoorspelbaar is, maar nog meer houden we van de vaste waarden van de Tour. De passie van de fans uit alle landen, de pracht van de Franse landschappen en de vriendschapsbanden die door sport ontstaan. Dat zal nooit veranderen."

Hij haalde ook nog zijn beste Frans boven. "Bedankt voor jullie gastvrijheid in deze moeilijke periode voor Frankrijk. Jullie hebben de mooiste koers ter wereld. Het is een grote eer om deze gele trui te dragen. Vive le Tour et vive la France!"


Misschien ook interessant: