Tour de la Région Wallonne

Contractverlenging stuwt Boonen naar zege in Ronde van Wallonië

Tom Boonen heeft de openingsrit gewonnen in de Ronde van Wallonië. Zijn contractverlenging bij Etixx-Quick Step gaf hem vleugels in de massaspurt in Mettet, meteen zijn eerste succes van het seizoen.

Vijf hellingen zorgden voor wat reliëf in de openingsetappe van Charleroi naar Mettet, maar een massasprint was het meest waarschijnlijke scenario.

Toch probeerden enkele avonturiers de sprint te vermijden. Bonnafond (AG2R), Koeznetsov (Katjoesja) en Deruette (Wallonie-Bruxelles) namen het voortouw en sprokkelden vijf minuten bij elkaar. Vijftig kilometer voor de streep was hun vluchtliedje uitgezongen.

Het signaal voor onder anderen Eliot Lietaer (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Kolobnev (Gazprom-Rusvelo) om nog een uitval te doen, maar ook zij bleven niet uit de greep van de sprintersploegen.

In de onvermijdelijke massasprint was Etixx-Quick Step op de afspraak. Nog geen 24 uur na zijn contractverlenging bedankt Tom Boonen al met zijn eerste zege van het seizoen. Hij pakt ook de leiderstrui.


Misschien ook interessant: