Boonen verlengt bij Etixx-Quick Step en eindigt carrière in Roubaix

Tom Boonen heeft zijn contract bij Etixx-Quick Step verlengd en blijft zeker tot en met Parijs-Roubaix in het peloton. Die primeur had teammanager Patrick Lefevere meegebracht naar de tafel van Vive le Vélo. "Hij heeft nog niet beslist wat hij zal doen na zijn carrière", zei Lefevere nog.

"Gisterenavond ben ik met Tom Boonen overeengekomen dat hij in de ploeg blijft. Om nog duidelijker te zijn, en geen stomme vragen meer te krijgen, hij rijdt tot in Roubaix. Daarna rijdt hij misschien nog in Schoten, dat is zijn streek, maar het echte doel is Parijs-Roubaix", kondigde Lefevere aan. (De Scheldeprijs in Schoten wordt traditioneel wel voor Parijs-Roubaix gereden, red.)

Over de onderhandelingen met Philippe Gilbert en Sep Vanmarcke wou Lefevere niet veel kwijt. "Ik ben nu niet meer gehaast. Ik werd langs alle kanten onder druk gezet. Het was een moeilijke beslissing, maar het zou pijn gedaan hebben om Tom te laten gaan."

"Ook Tom vond dat. Hij zei nog tegen me dat als hij van ploeg zou veranderen, dat mensen hem waarschijnlijk zouden verwijten een geldwolf te zijn. Na 13 jaar lief en leed is dit de juiste beslissing voor beide partijen, denk ik."

"Tom heeft nog niet beslist wat hij zal doen na zijn carrière. Hij wil zich vooral nog even amuseren. Dat is een bijkomend argument om zich te motiveren, denk ik."

Tom Boonen is "opgelucht" dat hij zijn contract bij Etixx-Quick Step kon verlengen. "Dit is mijn tweede familie, ik zag me niet in een ander truitje koersen", zegt hij.

Er was dus lang onduidelijkheid waar de toekomst van Tom Boonen lag. De 35-jarige succesvolle renner is dan ook blij dat alles opgeklaard is.

"Ik ben heel gelukkig en opgelucht dat we tot een akkoord zijn gekomen", zegt de ex-wereldkampioen en veelwinnaar in de klassiekers.

"Het is belangrijk dat ik bij de ploeg kan blijven waar ik zo goed als mijn hele carrière al bij rijd (sinds 2003 red.). Ik maakte er zo veel mooie momenten mee en bereikte grote doelen."

"Ik ken er iedereen en beschouw de ploeg als mijn tweede familie. En eerlijk, ik zag me niet in een ander truitje rondrijden. Het wordt geweldig om met deze sterke ploeg nog een nieuw avontuur in de kasseiklassiekers te beleven."

"Ik moet uitmaken wat ik wilde. Bij een nieuwe uitdaging kon ik nog twee jaar koersen. Maar ik besliste toch om bij mijn eerste plan te blijven en in 2017 na Parijs-Roubaix te stoppen."

"Ik heb er lang over nagedacht, maar dan kun je blijven doen. Heb dan maar beslist om daar te stoppen. Als er ooit een ideaal moment komt, is het daar, waar alles begon."

"De kans is er dat ik er nog eens kan winnen en ik wil het proberen. Als het niet lukt, zal ik me niet slecht voelen. Het niet-proberen zou me meer pijn doen."


Misschien ook interessant: