Tour de Pologne

Gaviria wint vierde hoofdstuk van Pools sprintfestival

Voor de vierde keer op rij zorgde een massasprint voor de beslissing in de Ronde van Polen. Fernando Gaviria (Etixx-Quick Step) toonde zich voor de tweede keer de sterkste spurter en verstevigt zijn greep nog wat op de leiderstrui.

In tegenstelling tot de voorbije dagen verliep de vorming van de vroege vlucht vandaag wel vlot. Onze landgenoot Jens Keukeleire (ORICA-BikeExchange) ging ervandoor met de Italiaan De Marchi (BMC) en niet veel later maakten nog vijf renners de sprong.

Dat waren de Polen Stachowiak (VERVA), Marycz (CCC) en Rekita (Poolse selectie), de Rus Bojev (Gazprom-RusVelo) en de Italiaan Tonelli (Bardiani). Het zevental bouwde een maximale voorsprong van zeven minuten uit, maar dan vond Etixx-Quick Step het welletjes.

De ploegmaats van klassementsleider Gaviria deden de voorgift gestaag dalen. Op iets minder dan vijftig kilometer van de streep gooiden Keukeleire, De Marchi en Tonelli eerst hun medevluchters overboord en in de afdaling van de voorlaatste klim ging De Marchi er alleen vandoor.

De Italiaan maakte het de sprintersploegen nog knap lastig, maar op 18 kilometer zat ook zijn avontuur erop. Verschillende renners, onder wie Stybar (Etixx) en Gilbert (BMC), probeerden nog weg te glippen, maar de sprintersploegen haalden iedereen terug.

Voor de vierde opeenvolgende keer in deze Ronde van Polen viel de beslissing in de massaspurt. Daarin bedankte Gaviria zijn ploegmaats voor het beulwerk.

De Colombiaan hield Mezgec (ORICA-BikeExchange) en Kwiatkowski (Team Sky) af en pakte zijn tweede ritzege. De 21-jarige snelheidsduivel verstevigt daardoor ook zijn leidersplaats.


Misschien ook interessant: