Tour de France

Le Tour: Cavendish bevestigt sprintershegemonie

Mark Cavendish (Dimension Data) heeft zijn teller in deze Ronde van Frankrijk op drie gezet. De Brit won de krachtmeting met Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) en is weer leider in het puntenklassement. Greg Van Avermaet kende een probleemloze dag en blijft leider.

Na zijn indrukwekkende solo van gisteren mocht Greg Van Avermaet vandaag in het geel starten. Het werd een rustige dag voor onze landgenoot, want op het relatief vlakke parcours was zijn voorsprong van meer dan 5 minuten geruststellend.

De zesde rit verliep volgens het bekende stramien. Arashiro en Barta namen meteen de benen en reden een voorsprong van 5 minuten bij elkaar. Toen vonden de sprintersploegen het welletjes. Morgen trekt de Tour de Pyreneeën in en de Kittels en Greipels van deze wereld wilden deze voorlopig laatste kans niet laten glippen.

Het peloton rekende de vluchters in op 22 kilometer van de streep, waarna de voorbereiding van de aangekondigde massasprint kon losbarsten. Etixx-Quick Step gokte en hield zich afzijdig, terwijl vooral Lotto-Soudal en LottoNL-Jumbo zich bijzonder ijverig toonden.

In de laatste kilometer doken de blauwe mannen van Kittel dan toch op, maar hun kopman moest van ver komen. Hij knokte zich in de laatste hectometers naar voren, maar zag in extremis Cavendish nog voorbijsnellen. De Brit gooide zijn wiel als eerste over de streep, voor Kittel en de jonge Daniel McLay van Fortuneo. Edward Theuns legde beslag op de 8e plaats, Greipel moest genoegen nemen met de 15e stek.

Cavendish springt met die zege opnieuw over Sagan naar de groene trui. Van Avermaet blijft in het geel, De Gendt heeft de bolletjestrui nog een dagje langer in zijn bezit.


Misschien ook interessant: