Österreich-Rundfahrt

Sterbini pakt eerste profzege bovenop Alpentop in Dobratsch

Simone Sterbini (Bardiani-CSF) heeft in de vijfde etappe van de Ronde van Oostenrijk zijn eerste profzege uit zijn nog jonge carrière geboekt. De 22-jarige Italiaan was op de slotklim in Dobratsch de enige overblijver uit een vroege vlucht van acht renners zonder Belgen.

Na de stevige Alpenrit van gisteren met aankomst op de Edelweißspitze, was het ook vandaag weer klimmen geblazen voor het peloton in de Ronde van Oostenrijk. De vijfde rit eindigde na 147 kilometer tussen Millstatt en Dobratsch bovenop een bergtop.

Acht renners kregen in de vlakke aanloop naar de slotklim een voorsprong van meer dan zes minuten. Onder de vluchters bevonden zich geen Belgen, maar wel de nog piepjonge Sterbini. De Italiaanse beloftenkampioen uit 2014 was de sterkste in de kopgroep, die verbrokkelde op de steile flanken van een Alpentop in Dobratsch.

Zelfs de ultieme poging van Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) om de kloof met Sterbini te dichten mocht niet baten. De jonge Italiaan boekte zijn allereerste profzege. Sterbini hield bij de aankomst 2'40" over op leider Jan Hirt (CCC) die nooit echt in de problemen kwam.

De rest van de vluchters werd gegrepen in de laatste kilometers. De Spanjaard David Belda (Team Roth) werd tweede, de Oostenrijker Markus Eibegger (Team Felbermayr-Simplon Wels) derde.

Eerste Belg in de daguitslag was Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert) op een dertiende plek. In het weekend verlaat de Ronde van Oostenrijk de Alpen en trekt het peloton over 195 kilometer van Graz naar Stegersbach.


Misschien ook interessant: