Tour de France

Le Tour: 'Ik wil liever niet profiteren van blessures Contador'

Terwijl Alberto Contador na twee valpartijen al veel seconden verloren heeft, is er voor Chris Froome geen vuiltje aan de lucht. "We hebben geen problemen gehad en er is weer een dagje voorbij", vertelde de Sky-kopman na de etappe van gisteren.

Greg Van Avermaet ging gisteren met alle aandacht lopen na zijn ritzege in Le Lioran, ook al omdat het bij de favorieten relatieve windstilte was.

Op een prikje van Romain Bardet na, bleef het rustig. Al kieperde het stevige tempo van vooral Movistar enkele tenoren overboord: Vincenzo Nibali (Astana) zakte door het ijs en ook Alberto Contador (Tinkoff) kreeg weer enkele seconden aangesmeerd.

"Ik was toch wat verrast over het lossen van Nibali", vertelde Chris Froome na de etappe aan Cyclingnews.com. "Eerlijk gezegd, ik had hem in deze Tour op zijn beste niveau verwacht."

"Het tijdsverlies van Alberto is vrij normaal na die twee valpartijen. Niemand wil dat meemaken. Ik zou ook liever tijd op hem nemen in de bergen dan te profiteren van zijn blessures."

Froome, die vrij geruisloos is opgeschoven naar de vijfde plaats in het klassement, was tevreden over de eerste pittige etappe in deze Tour. "De afdalingen waren vrij gevaarlijk, maar ik wou gewoon geen tijd verliezen. We hebben geen problemen gehad en er is weer een dagje voorbij", besloot Froome.


Misschien ook interessant: