Tour de France

Kittel houdt Coquard met banddikte af in machtssprint

Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) heeft zijn ritzege in de Ronde van Frankrijk veroverd. De Duitser kon op een hellende aankomst Bryan Coquard (Direct Energie) nog net afhouden. Het verschil op de fotofinish was zelfs nog kleiner dan de prangende sprint van gisteren.De vierde etappe in deze Tour was meteen de langste: maar liefst 237 kilometer krijgen de renners op hun bord. Na hun snipperdag gisteren, hadden ze er vandaag meer zin in. Het tempo in de openingsfase lag dan ook erg hoog en het duurde meer dan 20 kilometer vooraleer de goede ontsnapping gevormd werd.

Oliver Naesen trok met drie gezellen op avontuur. Samen met Irizar, Schillinger en Gougeard reed hij een maximale voorsprong van 6 minuten bij elkaar. In het peloton namen de ploegen van de sprinters hun verantwoordelijkheid. Vooral Julien Vermote leverde heel wat werk.

In de slotfase bleken Irizar en Naesen de sterkste vluchters, maar ook hun verhaal zat erop op 7 kilometer van de streep. In de straten van Limoges denderde het peloton zonder ongelukken voorbij de verkeerseilandjes en we kregen de voorspelde massasprint.

Coquard moest van ver komen. Hij perste de sterkste eindsprint uit zijn benen, maar moest uiteindelijk nipt de duimen leggen voor Kittel. Net als gisteren kwam er een finishfoto aan te pas om de winnaar te bepalen. Kittel en Etixx-Quick Step nemen zo wraak voor de gemiste kans gisteren.

Peter Sagan sprintte naar de derde plaats. Hij trekt morgen in het geel het Centraal Massief in. Bovendien neemt hij ook de groene trui weer over van Cavendish.


Misschien ook interessant: