Le Tour: Zieke Groenewegen slaat ploegenpresentatie over

Voor de een is het een moetje, voor de ander een hoogtepunt: de ploegenpresentatie twee dagen voor de start van de Tour de France. Vorig jaar lieten de renners zich in bootjes door de Utrechtse grachten voeren om zich vervolgens onder te dompelen in een waar volksfeest. Dit jaar zijn de bootjes vervangen door oude legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Vanavond melden de renners zich om 18.30 uur op het Place de l'Église het Normandische Sainte-Mère-Église. Zonder debutant Dylan Groenewegen. De jonge sprinter van Lotto-Jumbo kampt met darmklachten.

Het besluit van de ploegleiding is vooral uit voorzorg. Groenewegen zelf verwacht niet dat zijn eerste Tourdeelname in gevaar komt. "Ik heb de laatste dagen veel op de wc gezeten, maar het gaat nu alweer wat beter", vertelt de kersverse Nederlands kampioen. "De afgelopen dagen zat ik wel een beetje in de stress, maar ik heb nog anderhalve dag om aan te sterken. Het komt wel goed."

Ploegleider Merijn Zeeman houdt nog wel een slag om de arm. "Dylan is niet fit, daarom houden we hem weg van de ploegenpresentatie. In het slechtste geval hebben we tot vrijdag 10.00 uur de mogelijkheid om renners te vervangen."

De 103de Tour de France gaat zaterdag van start in het illustere Mont-Saint-Michel.


Misschien ook interessant: