Le Tour: Cannondale trekt met kopman Rolland naar de Tour

Cannondale is de volgende ploeg in het rijtje dat zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk heeft bekendgemaakt. De Fransman Pierre Rolland wordt uitgespeeld als kopman. Belgen zitten er niet in de selectie van de Amerikaanse formatie.

In zijn eerste Tour voor Cannondale krijgt Rolland meteen het kopmanschap. "We bouwen een team rond Pierre. Hij is misschien niet de meest explosieve renner, maar hij zal veel mensen verrassen in de laatste week" , zegt ploegmanager Jonathan Vaughters.

De 24-jarige Amerikaan Lawson Craddock mag in zijn eerste Ronde van Frankrijk ervaring opdoen en zijn eigen kans gaan. Kopman Rolland en schaduwkopman Craddock krijgen Matti Breschel, Alex Howes, Kristijan Koren, Sebastian Langeveld, Ramunas Navardauskas, Tom-Jelte Slagter en Dylan Van Baarle aan hun zijde.

Cannondale lijkt vooral de rol van vrijbuiters op zich te willen nemen. We gaan naar de Tour als een team van hongerige wolven", zegt Vaughters. "Maar liever zo dan met een team van volgevreten poedels."De Cannondale-selectie bestaat uit:

   Pierre Rolland (Fra)
   Lawson Craddock (VS)
   Matti Breschel (Den)
   Alex Howes (VS)
   Kristijan Koren (Svn)
   Sebastian Langeveld (Ned)
   Ramunas Navardauskas (Lit)
   Tom-Jelte Slagter (Ned)
   Dylan Van Baarle (Ned)


Misschien ook interessant: