Le Tour: Keisse en Vermote moeten Kittel aan Tour-ritzeges helpen

Etixx-Quick Step heeft zijn 9 namen voor de Ronde van Frankrijk vrijgegeven. De ploeg is gebouwd rond sprinter Marcel Kittel. Debutant Iljo Keisse en Julien Vermote zorgen voor de Belgische inbreng.

Na een jaartje afwezigheid kan Marcel Kittel zich weer uitleven in de Tour-sprints. De Duitser, die in de Giro twee etappes won, krijgt met Fabio Sabatini en Max Richeze twee ervaren loodsen mee.

Tony Martin, vorig jaar ritwinnaar en geletruidrager, en Petr Vakoc krijgen ook een rol in de trein van Kittel. Julien Vermote en Iljo Keisse, die voor het eerst aan de start van de Tour staat, moeten het vuile werk opknappen.

In het hooggebergte rekent Etixx-Quick Step op Daniel Martin, die in de Dauphiné derde eindigde. De Ier kan rekenen op de steun van de jonge Fransman Julian Alaphilippe, die zijn debuut maakt in de Tour.

"De ploeg is gebouwd rond Kittel en dat is geen verrassing", zegt teammanager Patrick Lefevere. "Maar er is ook Daniel Martin, die het al goed gedaan heeft in de Tour."

"Tony Martin zal zijn ervaring en kennis bijbrengen en zal zeer nuttig zijn in de strategie rond Kittel, samen met jongens zoals Sabatini, Richeze en Vermote."

"Voor het eerst sinds lang trekken we ook met een Franse renner naar de Tour. Iedereen weet hoe getalenteerd Alaphilippe is. Hij krijgt de kans om deze koers te ontdekken, zonder druk."

"Met Keisse en Vakoc hebben we nog twee debutanten. Zij vormen samen met Vermote de motor van deze ploeg. We zijn dus klaar voor de Tour, voor drie intense weken", besluit Lefevere.

De Tour-selectie van Etixx-Quick Step

   Marcel Kittel (Dui)
   Fabio Sabatini (Ita)
   Maximiliano Richeze (Arg)
   Daniel Martin (Ier)
   Julian Alaphilippe (Fra)
   Tony Martin (Dui)
   Petr Vakoc (Tsj)
   Iljo Keisse
   Julien Vermote


Misschien ook interessant: