Tour de Suisse

Izagirre is de snelste tegen de klok, Lopez nieuwe leider in Zwitserland

Miguel Angel Lopez (Astana) heeft de macht gegrepen in de Ronde van Zwitserland. De 22-jarige Colombiaan werd tweede in de tijdrit, gewonnen door Movistar-renner Jon Izagirre, en is de nieuwe leider. Fabian Cancellara (Trek) werd derde in zijn allerlaatste tijdrit in eigen land.

Voor Fabian Cancellara was het een bijzondere dag. De renner van Trek-Segafredo, die vorige week de proloog won in de Ronde van Zwitserland, reed vandaag een van de laatste tijdritten in zijn carrière en dat in eigen land.

Cancellara was dus gebrand op een sterke prestatie. Dat mocht Maciej Bodnar aan den lijve ondervinden. De Poolse hardrijder was als eerste gestart, maar werd na een halfuur uit de hotseat geknikkerd door de Zwitser.

Die nam de tijd om de krant te lezen, terwijl Kirijenka en andere snelle mannen hun tanden stukbeten op zijn tijd. Toen de klassementsrenners aan hun tijdrit begonnen, legde Cancellara zijn krant toch maar aan de kant.

Zo zag hij hoe Kelderman op anderhalve seconde strandde, maar de Nederlander deed wel een goede zaak in het klassement na zijn opdoffer gisteren en sprong over Thomas en Van Garderen.

Wat Cancellara vreesde, gebeurde uiteindelijk toch. Jon Izagirre reed een dijk van een beklimming en was aan de aankomst maar liefst 18 seconden sneller. Voor de ritzege kon niemand de Spanjaard nog bedreigen, maar ook in het klassement was het nog spannend.

De piepjonge Miguel Angel Lopez zette een knappe tijdrit neer en reed Warren Barguil zo al na één dag uit de leiderstrui. De Colombiaan van Astana begint morgen aan de slotrit met een voorsprong van 8" op Talansky en 16" op Izagirre.


Misschien ook interessant: