Simon Yates moet 4 maanden geschorst toekijken en mist zo de Tour

De UCI heeft Simon Yates voor vier maanden geschorst met terugwerkende kracht, nadat hij in maart positief getest had op terbutaline. Orica moet het zo zonder de 23-jarige Brit stellen in de Tour de France.

Orica-renner Simon Yates (23) werd na de zesde rit van Parijs-Nice gecontroleerd en testte daarbij positief op terbutaline, een middel om astma te behandelen.

In principe mag een astmapatiënt zoals Simon Yates dat middel gebruiken om therapeutische redenen, maar de teamdokter was vergeten toelating te vragen.

Orica-GreenEdge en de dokter namen de schuld op zich en steunden Simon Yates tijdens de hele procedure. Maar het heeft niet mogen baten.

De UCI schorst de tweelingbroer van Adam Yates voor vier maanden met terugwerkende kracht. Dat betekent dat Yates tot en met 11 juli niet in competitie mag rijden (want Yates testte positief op 12 maart).

Een aderlating voor de 23-jarige Brit, die zo niet voor de derde keer op een rij aan de Tour (2-24 juli) kan deelnemen. In principe zou Yates - ex-wereldkampioen in de puntenkoers - wel in actie mogen komen op de Olympische Spelen.


Misschien ook interessant: