Tour de Suisse

Richeze houdt Sagan van hattrick in Ronde van Zwitserland

Geen drie op een rij voor wereldkampioen Peter Sagan in de Ronde van Zwitserland. De spurttrein van Etixx-Quick Step was oppermachtig. Maximiliano Richeze, het laatste wagonnetje voor kopman Gaviria, trok zelfs zo hard door dat hij met de zege ging lopen. Sagan finishte als derde en behoudt de leiderstrui.

Voor het eerst in deze Ronde van Zwitserland waren de weergoden de renners eens gunstig gezind. Hoewel de start nog onder een grijs wolkendek werd gegeven, konden de renners in deze etappe eindelijk genieten van de droge omstandigheden.

Vier renners trokken er na een goeie tien kilometer samen op uit. Brammeier (Dimension Data), Maison (FDJ), Jaun (Roth) en Van der Lijke (Roompot) kregen snel een bevredigend aantal minuten voorsprong van het peloton.

In het pak leek niemand wakker te liggen van de vlucht van de dag. De gemiddelde snelheid lag lang rond 30 kilometer per uur en leider Sagan ging zelfs even langs bij elke ploegwagen om een praatje te slaan.

Op een dertigtal kilometer van de aankomst begon het peloton onder impuls van Etixx-Quick Step en Tinkoff dan toch nog aan de achtervolging op het leiderskwartet.

Net voor de bochtige aankomstzone was het liedje van de vluchters uit. Etixx zette een sterk treintje op voor Gaviria en ging autoritair de laatste rechte lijn in. Sagan en Van Poppel probeerden hun wagonnetje aan te haken, maar die laatste mocht van geluk spreken dat hij in een scherpe bocht overeind bleef.

Gaviria zag zijn locomotief Richeze vervolgens zo snel aanzetten dat hij prompt het gaatje liet vallen. De Argentijn kon op die manier deze vierde etappe winnen voor zijn Colombiaanse ploegmaat. Peter Sagan werd derde, maar behoudt de leiderstrui.


Misschien ook interessant: