Orica stopt eind 2017 met wielersponsoring

Wielersponsor Orica stapt op het einde van volgend seizoen uit het profpeloton. De Australische multinational maakte dat vandaag bekend in een persbericht. GreenEdge doet wel verder en heeft nog twaalf maanden de tijd om een geschikte partner te vinden.

Orica besliste vandaag om zijn contract met de Australische WorldTour-formatie te verlengen voor een zesde en laatste seizoen. Eind 2017 trekt de Australische multinational zich terug uit de wielersport.

"Het wordt het zesde en tevens laatste seizoen van het partnership tussen beide sponsors. GreenEdge kan zich nu concentreren op het vinden van een nieuwe naamsponsor", klinkt het op de website van de wielerploeg.

Teameigenaar Gerry Ryan is tevreden met de beslissing van Orica om toch nog één seizoen door te gaan. "We kijken ernaar uit om samen met Orica nog meer onverwachte resultaten te behalen."

"Orica is altijd een betrouwbare partner geweest. We doen er alles aan om dit team in de toekomst nog veel sterker te maken."

Orica-GreenEdge is bezig aan een bijzonder succesvol seizoen. Het won onder meer Parijs-Roubaix met Mathew Hayman en pakte ook de eindzege in de Tour Down Under met Simon Gerrans. Jens Keukeleire is de enige Belg in de selectie.


Misschien ook interessant: