Critérium du Dauphiné

Boasson Hagen grijpt laatste sprinterskans in de Dauphiné

Edvald Boasson Hagen heeft de vijfde rit in het Critérium du Dauphiné gewonnen. Hij was de snelste in de voorspelde massasprint. Jens Debusschere werd vierde, Greg Van Avermaet sprintte naar de vijfde plaats. Alberto Contador blijft leider.

Het scenario van de vijfde rit leek al voor de start vast te liggen. Gisteren lieten de sprinters zich de kaas van het brood eten door de late uitval van Aru. Dat mocht vandaag, de laatste kans voor de sprinters in deze Dauphiné, niet meer gebeuren.

Frederik Veuchelen van Wanty-Groupe Gobert speelde zijn rol perfect. Samen met de Fransen Maxime Bouet en Bryan Nauleau zette hij de vroege vlucht van de dag op. Hun voorsprong liep snel op, maar de tegenwind maakte de opdracht nog wat moeilijker.

Vooraan was Bouet van Etixx-Quick Step de sterkste. Op 12 kilometer voor het einde probeerde hij het alleen, maar de ploegen van de sprinters lieten zich niet meer verrassen.

In de licht hellende slotkilometer begon Van Avermaet de sprint van ver. Hagen volgde en had nog iets over voor een indrukwekkende extra versnelling. Op de macht hield hij Bouhanni en Alaphilippe achter zich. Debusschere werd vierde, Van Avermaet vijfde.


Misschien ook interessant: