Contador: 'Op dit moment wil ik nog twee jaar voortdoen'

De Spaanse ronderenner Alberto Contador (33) heeft op de vooravond van de Dauphiné meegegeven dat hij zijn afscheidsplannen opbergt: "2016 wordt 100 procent zeker niet mijn laatste jaar. Op dit moment denk ik nog twee jaar voort te doen."

Alberto Contador was aan het seizoen begonnen met het idee dat het zijn laatste was, maar in april liet de zevenvoudige winnaar van een grote ronde verstaan dat hij er nog te veel plezier aan beleefde. Hij overwoog nog voort te doen.

Vandaag in Morzine, waar morgen de generale repetitie voor de Tour de France van start gaat, sprak hij klare taal: "Dit jaar zal 100 procent zeker niet mijn laatste zijn. Ik denk eraan nog twee jaar voort te doen."

"Er speelden verschillende factoren. De eerste is de reactie van het grote publiek, op de sociale media en bij de wedstrijden. Door wat de mensen me vertelden, ben ik beginnen na te denken om door te doen."

"De tweede reden is dat ik mij in de beste conditie bevind, beter dan ik ooit ben geweest. Als ik op training had gemerkt dat ik één procent van mijn niveau had verloren, had ik wellicht een andere keuze gemaakt."

"Tot slot speelde ook de steun van mijn dierbaren. Blijven koersen vraagt opofferingen, maar zij hebben me gemotiveerd."

Eind dit seizoen stopt Tinkoff met sponsoren, dus moet de 33-jarige Spanjaard op zoek naar een nieuw team. "Ik heb verschillende opties. De onderhandelingen naderen hun ontknoping, maar voor 1 augustus maak ik niets officieels." Mogelijk rijdt hij voor zijn eigen team Fundacion Contador, dat nu nog een opleidingsteam is, maar waarmee hij naar de Tour wil.


Misschien ook interessant: