Heist-op-den-Berg (b)

Groenewegen jumpt naar vluchters en spurt naar zege in Heist

De Nederlander Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) heeft de Heistse Pijl (1.1.) gewonnen. Hij sprong in de laatste twee kilometer nog met een groepje van het peloton naar de koplopers en maakte het - ondanks een lekke band - simpel af: Wippert, Kruopis, Dehaes en De Bie volgden op de dichtste ereplaatsen.

De Heistse Pijl is de derde manche van het nieuw opgerichte regelmatigheidscriterium. Met Boonen, Vanmarcke en Van Aert zaten er drie mooie namen in een eerste kopgroep van zes.

Op 50 km van de streep waren de zes er echter aan voor de moeite en kregen we een nieuwe kopgroep van 14, met onder anderen Benoot, Roelandts en De Bie, Maes, Lampaert en Gaviria, Van Asbroeck, Dehaes en Wippert.

Bij het ingaan van de achtste en laatste lokale ronde hadden de vluchters nog 15" seconden, waar ze echter weer meer dan een halve minuut van maakten. De winnaar zat vooraan, dacht je.

Tot op 2 kilometer van het einde bij het laatste klimmetje nog een deel van het peloton - met Groenewegen en Kruopis - vooraan kon aansluiten. Met een 25-tal renners werd er gespurt, Groenewegen was de te kloppen man, maar liet zich niet kloppen. Ondanks een lekke band.

Groenewegen is de nieuwe leider in de Napoleon Games Cycling Cup. Omdat hij ook al zesde was in Le Samyn en tweede in de Handzame Classic reed hij Niki Terpstra uit de leiderstrui. "We hadden drie man mee bij de koplopers van 14. Ttoen het in de laatste ronde 30 seconden was, dacht ik dat het over was. Maar we raakten er toch nog bij. De ploeg heeft me goed afgezet. Ik had een lekke achterband, en slipte wat in de laatste bocht, maar gelukkig was hij hard genoeg."


Misschien ook interessant: