Dumoulin rijdt toch Tour: 'Ideale aanloop naar Spelen'

Tom Dumoulin zal dan toch aan de start staan van de Ronde van Frankrijk. Zijn team Giant ziet in de Tour de ideale voorbereiding op de Olympische Spelen, het hoofddoel voor de Nederlander.

Tom Dumoulin zette vorig jaar alles op alles op de Tour, vooral met het oog op de proloog in Utrecht en een potentiële gele trui. Uiteindelijk draaide het uit op een ontgoocheling: geen gele trui en op de vierde dag viel Dumoulin al uit na een valpartij.

In 2016 was Dumoulin aanvankelijk van plan de Tour links te laten liggen en eerder te mikken op de Giro. Maar toen hij ook daar door medische problemen moest opgeven, werd het roer andermaal omgegooid.

"Gelet op hoe hij uit de Giro kwam, hebben we een schema gemaakt voor de periode tot Rio", zegt zijn coach Adriaan Helmantel. "We zien in specifieke trainingen, enkele rustperiodes, een hoogtestage, het nationaal kampioenschap en de Tour de ideale opbouw naar Rio."

Toch houdt Giant nog een slag om de arm. "We zullen in tussentijd zijn situatie steeds analyseren en bekijken of we aan dit plan zullen vasthouden."


Misschien ook interessant: