Giro d'Italia

Kruijswijk reageert aangeslagen: 'Ik heb het verkloot'

Steven Kruijswijk heeft een breukje in zijn rib overgehouden aan zijn val in de 19e rit van de Giro. Kruijswijk reed de rit uit, maar was na de aankomst hard voor zichzelf. "Ik verlies hier de Giro", klonk het. Op Twitter krijgt hij alvast veel steun van zijn collega's, die zich ook afvragen waarom er niet op de leider gewacht werd.Het zag er goed uit voor Kruijswijk en zijn roze droom, maar een val in de afdaling van de Colle dell'Agnello sloeg die droom aan diggelen. Kruijswijk ging spectaculair over de kop en hield een ribbreuk over aan zijn valpartij. Dat is gebleken uit onderzoek na de rit.

Meteen na de aankomst had de Nederlander het moeilijk. "Ik heb het verkloot", reageerde hij aangeslagen. "Het was gewoon een stomme fout in de die afdaling. Ik verlies hier de Giro."

"Ik volgde de rest en wilde wat eten en drinken. Toen maakte ik een stuurfout, waardoor ik die sneeuwwand in reed. Ik wist dat ik een voorsprong in het klassement had en probeerde alles te blijven geven, maar mijn lichaam deed overal pijn. Ik voelde alles: mijn rug, mijn ribben. Mijn moraal was gebroken, dan is het gewoon voorbij."

Kruijswijk krijgt op Twitter alvast veel steun van zijn collega's. Een aantal van hen vragen zich luidop af waarom Nibali en Chaves niet gewacht hebben op de leider, een ongeschreven regel in het peloton.

Morgen beslisten Kruijswijk en zijn ploeg of hij aan de start komt van de 20e rit.


Misschien ook interessant: