Albstadt, Mountainbike

Van der Poel moet olympische droom opbergen

Mathieu van der Poel is na een lange inhaalrace op de 34e plaats geëindigd in de tweede Wereldbekermanche mountainbike van het seizoen, onvoldoende voor een olympisch ticket. Ruben Scheire eindigde in Duitsland een plaats voor de Nederlandse veldrijder. Wereldkampioen Nino Schurter won na een sprint tegen Julien Absalon.

Mathieu van der Poel reed zich anderhalf uur te pletter om vanaf de 99e plaats op te schuiven naar de 34e. Om te beantwoorden aan de olympische selectiecriteria had de 21-jarige veldritkampioen in de top 12 moeten finishen.

Volgende week krijgt hij nog een kans, dan moet Van der Poel wel in de top 6 eindigen in de Wereldbekermanche in Frankrijk. In dat mirakel gelooft de jonge crosser niet.

"Persoonlijk had ik eigenlijk al een streep getrokken door Rio na het EK", reageert Van der Poel bij mountainbike.be.

"Jammer dat ik het niet haal. Al wist ik op voorhand dat het erg moeilijk zou worden om me te kwalificeren. Ik besefte dat dit een zwaar onderschatte sport is, het niveau ligt heel hoog."

"Neen, de keuze voor het mountainbiken beklaag ik me zeker niet. Ik vind dat deze discipline zijn voordelen heeft voor de weg en voor het veld", besluit Van der Poel, die volgende week nog in Frankrijk wil mountainbiken.


Misschien ook interessant: