Giro d'Italia

Fabian Cancellara rijdt zijn laatste Giro niet uit

Fabian Cancellara zal na de rustdag niet meer in actie komen in de Ronde van Italië. De Zwitser van Trek voelde zich in deze Giro nooit helemaal lekker en focust nu op het tweede deel van het seizoen. "Nu afstappen is de beste oplossing."

Cancellara werd pas vierde in de tijdrit door de Chianti-streek. "Ik had niet genoeg kracht in de benen", zei hij na zijn rit. "Misschien was het mijn conditie, misschien waren het de naweeën van de ziekte. Ik heb mijn best gedaan, meer kon ik niet doen. Soms win je, soms verlies je."

De Zwitser keert nu huiswaarts. "Fabian is nooit volledig hersteld van zijn ziekte die hij opliep vlak voor de start van de Giro", zei manager Luca Guercilena. "Normaal zou hij dichter eindigen in zo'n tijdrit. Hij moet nu recupereren anders brengt hij de rest van zijn seizoen in het gedrang. Hij is al bezig van begin februari tot nu, het is tijd voor wat rust."

"Ik moet nu vooruit kijken", zegt de renner ook zelf. "Het was moeilijk de voorbije dagen en nu moeten we kijken naar het vervolg van het seizoen. Nu afstappen is de beste oplossing."

Cancellara zal dus ook in zijn laatste seizoen de Ronde van Italië niet uitrijden.


Misschien ook interessant: