Giro d'Italia

Marcel Kittel verlaat Giro 'om te herstellen'

Marcel Kittel kruipt vandaag niet meer op de fiets voor de negende etappe van de Ronde van Italië. De Duitse sprintbom van Etixx-Quick Step wil herstellen van de zware eerste seizoenshelft.

Marcel Kittel greep in de Giro resoluut zijn kans om te tonen dat hij weer bij de wereldtoppers in de sprint hoort. Met twee ritoverwinningen in Nijmegen en Arnhem en de roze trui als extraatje kan hij tevreden vertrekken.

"Ik vind het jammer dat ik de Giro moet verlaten, maar ik voel ik dat ik moet herstellen van de zware eerste seizoenshelft", zegt Kittel.

"Ik ben heel vroeg begonnen aan mijn campagne om terug te komen na een zwaar seizoen en het zal nog langer duren door het WK in Qatar. De sprinters krijgen niet elk jaar zo een grote kans."

"De Giro is een veeleisende rittenkoers, dus ik moet rusten met het oog op mijn andere doelen. Ik wil naast mijn team en mijn ploegmaats ook de organisatie en de fans bedanken. Ik beloof dat ik nog terugkom voor een overwinning op Italiaanse bodem, iets wat nog ontbreekt op mijn palmares."


Misschien ook interessant: