Tour de Romandie

Vervaeke valt uit: 'Top 10 was zeker mogelijk in Romandië'

Louis Vervaeke heeft gisteren de Ronde van Romandië moeten verlaten. De Lotto-Soudal-renner viel vroeg in de rit en stapte in de bevoorradingszone af. De opgelopen blessures, vooral schaafwonden en kneuzingen, hinderden hem te veel.

Louis Vervaeke was de Ronde van Romandië begonnen met een sterke proloog en hees zichzelf zo in de leiderstrui van het jongerenklassement.

Maar een val verbrodde zijn plan om die trui te verdedigen. "Ik nam net iets uit mijn achterzak om te eten toen iedereen remde door een hapering in het peloton. De renner voor me slipte en nam me mee", doet Vervaeke het relaas bij Sporza.

"Ik maakte een fikse tuimelperte en voelde meteen dat het een serieuze slag was. Mijn pols, beide ellebogen en mijn heupen deden pijn."

"Ik probeerde nog voort te fietsen, maar op het volgende klimmetje voelde ik al dat het onmogelijk was. Ik kon geen kracht zetten vanuit mijn heupen. Dus besloot ik op te geven."

"De dokter stelde geen breuken vast, dat dacht ik wel, maar ik heb wel een spier verrekt in mijn quadriceps."

"Zonde, want ik was superzelfzeker na de proloog. Het wil toch iets zeggen dat ik de beste bergop was. Ik voelde dat de benen nog beter waren dan in Catalonië en Baskenland. Ik had goeie hoop om de jongerentrui vast te houden. De top 10 was zeker mogelijk met deze conditie."

Vorig jaar ging Vervaeke ook al enkele keren tegen de grond. "Maar dit jaar zat alles mee tot nu, ik was blessurevrij."


"Ik kan deze val dus kaderen en ga dat zeker niet in mijn hoofd steken. In het peloton rijden brengt gewoon risico's met zich mee. Vallen hoort bij de job."

De 22-jarige Vervaeke moet zijn doelen verleggen. "Mijn grote doel wordt de Ronde van Zwitserland. Ik zal daar dan maar proberen te bewijzen dat ik een top 10-plaats kan halen in zulke rondes."

Voor de Tour is hij nog te jong. "Dat komt te vroeg voor mij. De Vuelta is wellicht wel een doel. En waarom ook de Spelen in Rio niet? Ik heb al bewezen dat ik bij de betere Belgische klimmers ben en ik wil me ook op Rio voorbereiden. Ik moet wel de selectie afwachten natuurlijk."


Misschien ook interessant: