Etixx-sprinter Gaviria breekt vinger bij val

Fernando Gaviria moet zijn programma voor de komende weken omgooien. De Colombiaanse sprinter van Etixx-Quick Step heeft bij een val zijn wijsvinger gebroken en ging al onder het mes.

De 21-jarige Fernando Gaviria ging vorig weekend in zijn thuisland tegen het asfalt en liep een handblessure op. Hij brak de wijsvinger van zijn rechterhand.

Gaviria ging al onder het mes en staat voor een revalidatie van enkele weken. Hij moet passen voor onder andere de Vierdaagse van Duinkerke en de Ronde van Californië.

"Het is echt jammer dat ik deze blessure oploop net op een moment dat ik me klaarstoomde om weer te koersen", zegt de Colombiaan.

"Maar het belangrijkste is dat de operatie goed verlopen is en ik binnenkort weer kan trainen. Mijn programma wordt omgegooid en ik hoop dan weer fit te zijn voor mijn latere doelen in het seizoen."

Gaviria etaleerde zijn snelle benen in het seizoensbegin met zeges in onder andere de Ronde van San Luis en Tirreno-Adriatico. In Milaan-Sanremo had hij winstkansen, tot hij in de slotkilometer viel.


Misschien ook interessant: