Tour de Romandie

Marcel Kittel illustreert zijn Giro-benen in Romandië

Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) heeft de eerste etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De Duitser had wel weinig overschot op Niccolo Bonifazio (Trek). Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) werd vierde. Jon Izagirre blijft leider.

Een sneeuwtapijt verraste de organisatoren bij de start, waardoor de etappe met 60 kilometer werd ingekort. Tot groot jolijt van de sprinters, die zo de zwaarste klim uit de rit zagen verdwijnen.

Sander Armée (Lotto-Soudal) gooide er meteen de beuk in en smeerde het peloton in zijn eentje een achterstand van vier minuten aan.

Onze landgenoot ging zo hard dat een tegenaanval van Minnaard en thuisrijder Brüngger uitdraaide op een onvervalste "chasse patate".

Heel eventjes leek Armée op weg naar een knap kunststukje, maar dat was zonder Movistar gerekend. De armada van leider Jon Izagirre joeg het tempo op 30 km van het einde fel de hoogte in, Kwiatkowski ging overboord. Armée ging net voor de finale voor de bijl, maar hield aan zijn expeditie wel de bergtrui over.

Na de publiciteit voor Lotto-Soudal was het de beurt aan Etixx-Quick Step om alle schijnwerpers op zich te richten. Een indrukwekkend treintje piloteerde Kittel naar zijn achtste zege van het seizoen, Van der Sande viel net naast het podium.


Misschien ook interessant: