Ronde van Vlaanderen

Lefevere: 'Stijn heeft zege niet gestolen'

Photo: courtesy
Hugo Tack

Photo: courtesy
Hugo Tack

Quick-Step-manager Patrick Lefevere stond voor het vierde jaar op vijf te glunderen in Meerbeke. "Stijn heeft deze zege niet gestolen: hij heeft bressen gedicht, op kop gereden en ook nog gedemarreerd. Ik heb onze ploeg zien rijden zoals ik het graag zie: we hebben de anderen achter ons laten rijden in plaats van omgekeerd", zei Lefevere.

"Wie me niet beviel was Pozzato. Hij reed de hele dag op het wiel van Boonen. Dat is een kopman onwaardig. Hij kreeg zijn verdiende loon", was Lefevere scherp voor de Italiaan. "Boonen zal in zijn binnenste wel ontgoocheld zijn. Dat moet als kampioen. Maar volgende week doen we weer mee", besloot de Quick-Step-manager.

Stijn Devolder boekte zijn eerste zege van het seizoen, maar het is wel meteen een grote vis.  "Ongelooflijk. Ondanks de tegenslag in het begin van mijn seizoen herhaalde ik: "Ik win de Ronde."

"Het was een heel rare koers. De sterke mannen trokken door op alle hellingen, maar telkens viel het daarna stil", zei Devolder. "Op de Berendries gingen Boonen en Pozzato en wist ik: ik moet hier aansluiten. Daarna ben ik naar Chavanel gegaan en dat was ideaal. Wij hadden de sterkste ploeg", zei de tweevoudige winnaar van de Ronde.

"Geen twee zonder drie? Ik ben van plan om mij ook de volgende jaren op de Ronde toe te leggen. Dus ja, waarom niet?"

Tom Boonen was blij met de overwinning van Devolder, maar was ook een beetje gefrustreerd. "Ik was heel goed, maar kon het niet laten zien. Bovendien was Pozzato een "shadow". Hij trapte niet."

"Elke keer ik omkeek, zag ik hem in mijn wiel zitten. Op een bepaald moment was het belachelijk. Hij ging nooit de strijd aan. Volgens mij besefte hij dat ik sterker was", zei Boonen.

"Pozzato en anderen deden de deur voor mij dicht, maar daardoor ging die wel open voor Devolder en Chavanel. Enfin, het is jammer, want ik deed hier heel veel voor. Maar zondag is er nog een kans."


Misschien ook interessant: