Brabantse Pijl

Gilbert past voor Brabantse Pijl, bestuurder dient zelf een klacht in

Een bestuurder uit Stoumont, die ervan beschuldigd wordt Philippe Gilbert en Loïc Vliegen vrijdagnamiddag tijdens een trainingstochtje aangevallen te hebben, ontkent de feiten en heeft zelf een klacht ingediend tegen de twee BMC-renners. Gilbert moet overigens passen voor de Brabantse Pijl.

Volgens het persbericht van BMC kregen Gilbert en Vliegen vrijdag in Theux ruzie met twee dronken mannen, die in een auto zaten. Eén van de twee stapte uit en zou zich agressief gedragen hebben tegenover de wielrenners. Bij het handgemeen dat volgde, liep Gilbert drie breukjes op in de linkermiddelvinger.

De autobestuurder spreekt die versie tegen. Volgens hem waren het net Gilbert en zijn ploegmaat die zich agressief gedroegen. "Het begon op een weg buiten de bebouwde kom", vertelt de man.

"Drie wielrenners reden voor mij en namen de volledige breedte van de weg in beslag. Pas na enkele kilometers kon ik hen voorbijgaan. Toen ik hen aanmaande achter elkaar te rijden, kreeg ik wat beledigingen naar mijn hoofd geslingerd."

"Ik vertraagde en de renners kwamen naast me rijden. Ik wou met hen praten en had mijn raampje geopend, maar de jongste van hen probeerde me te slaan."

De man zette zijn weg voort en stopte in het centrum van Theux, waar het opnieuw tot een aanvaring kwam met de renners. "Ze hebben ons geslagen en gebruikten een spray. Ik heb bij de politie een klacht ingediend. In tegenstelling tot wat het persbericht van BMC beweert, heb ik zelf niet geslagen en was ik niet dronken."

BMC: "Gilbert past voor de Brabantse Pijl"

Philippe Gilbert is vandaag succesvol geopereerd aan zijn gebroken vinger. Gilbert weigert voorlopig meer details te geven over het incident, aangezien hij pas maandag verklaringen zal afleggen bij de politie.

BMC laat wel weten dat Gilbert de Brabantse Pijl alvast moet laten schieten. "Over de Amstel Gold Race beslissen we later", meldt BMC.


Misschien ook interessant: