Driedaagse van De Panne

Marcel Kittel haalt zijn gram in De Panne

Marcel Kittel (EQS) heeft zijn tweede plaats van gisteren doorgespoeld met een zege in de derde rit in de Driedaagse. De Duitser maakte het voorbereidende werk van zijn team keurig af in De Panne. Alexander Kristoff sprintte naar de derde plaats. De Noor gaat vanmiddag als leider de afsluitende tijdrit in.

Traditioneel kregen de renners als ontbijt in De Panne een ochtendrit voor de kiezen. Zes vroege vogels fladderden van bij de start weg uit het peloton.

Met Stijn Steels vertoefde er één Belg in de kopgroep. Topsport Vlaanderen-Baloise was zo voor de derde dag op een rij voorin vertegenwoordigd.

In het peloton ploegde Iljo Keisse kilometerslang als een trekpaard door de poldergrond. Katjoesja nam over en peuzelde de vroege vluchters op.

Een late uitval van Vanbilsen werd in de finale nog in de kiem gesmoord. Een valpartij in de laatste rechte lijn ontsierde de onafwendbare massasprint.

Kittel kwam er zonder kleerscheuren uit en werd perfect gepiloteerd door zijn ploegmaten. Zege nummer 20 voor Etixx-Quick Step. Kristoff moest vrede nemen met de derde plaats, Amaury Capiot snelde net als gisteren naar de vierde plaats.

Deze namiddag snijdt Kristoff de afsluitende tijdrit (14 km) aan met een bonus van 7 seconden op Loetsenko en 12 seconden op Westra.


Misschien ook interessant: