Volta a Catalunya

Bouhanni schiet meteen raak in Catalonië

Nacer Bouhanni heeft zijn gemiste kans in Milaan-Sanremo doorgespoeld met een ritoverwinning in de Ronde van Catalonië. De Franse Cofidis-sprinter vloerde Ben Swift, zaterdag tweede in Sanremo, in een massasprint.

Onze landgenoot Boris Dron schreef mee het verhaal van de openingsrit. De Belg van Wanty-Groupe Gobert glipte samen met Luis Mas en Cameron Meyer weg in de openingsfase van de koers. Met zijn drieën fietsten ze een maximale voorsprong van ruim zes minuten bij elkaar.

In het peloton beleefde Kris Boeckmans maar weinig plezier aan zijn Ronde van Catalonië. De renner van Lotto-Soudal gaf er al na 22 kilometer de brui aan. Boeckmans had last van spijsverteringsproblemen.

Voorin zagen Dron en zijn maats hun voorsprong mondjesmaat slinken. Op de lastigste klim van de dag kwam de Belg nog wel als eerste door, maar in de afzink van de Coll Formic kwam alles weer samen.

Op de flank van de Alt del Montseny trad een andere Belg op het voorplan. Louis Vervaeke toonde dat hij naast jonge benen ook over sterke benen beschikt. De jonge knaap van Lotto-Soudal fietste in zijn eentje een mooie kloof bij elkaar, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen de gretigheid van de sprintersploegen.

Sky legde een stevig tempo op in de finale. De Britten mikten met Swift op een zege in de massasprint, maar de nummer 2 uit Milaan-Sanremo werd in laatste meters nog voorbij gesneld door de nummer 4 uit de Primavera, Nacer Bouhanni. De Fransman won eerder dit seizoen ook al een rit in de Ruta del Sol en Parijs-Nice.

"Deze zege maakt de teleurstelling van Sanremo nog niet goed"

Nacer Bouhanni wou na zijn gemiste kans in "La Primavera" niet afreizen naar Catalonië. "Maar ik ben toch bijgedraaid, al blijft de ontgoocheling", zegt de Fransman, die zaterdag in de sprint op de Via Roma werd genekt door een haperende ketting.

"Deze zege maakt de teleurstelling van Milaan-Sanremo nog niet goed. De voorbije nachten heb ik amper geslapen, want die finale spookt door mijn hoofd."

"Ik heb Milaan-Sanremo op 200 meter van de finish verloren. Ik zag een droom uiteenspatten. Ook 48 uur na die klassieker blijft de ontgoocheling, want ik had een enorm grote kans om een klassieker te winnen."


Misschien ook interessant: