Tim Wellens blijft Lotto-Soudal trouw tot eind 2018

Lotto-Soudal heeft het contract van Tim Wellens met een jaar verlengd. "Dit is de beste ploeg om mij verder te ontwikkelen", vertelt de jonge renner. "Ik lig niet wakker van interesse van andere ploegen."

De 24-jarige Wellens is bezig aan zijn vierde seizoen bij de profs. Dit weekend won hij nog de slotrit in Parijs-Nice, waarbij hij Alberto Contador en Richie Porte vloerde in de sprint en hij kroonde zich onder meer al twee keer tot eindwinnaar in de Eneco Tour. Die resultaten worden nu beloond met een contractverlenging.

"De ploeg wil graag dat Tim de komende jaren voor Lotto-Soudal koerst en Tim wil graag bij ons blijven", reageert ploegmanager Marc Sergeant. "Dan is het logische gevolg dat dit uitmondt in een langetermijnovereenkomst waar beide partijen hun ambitie kunnen waarmaken."

"De progressie die Tim heeft geboekt, is indrukwekkend. Hoeveel marge er nog is, kan niemand voorspellen. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij de komende jaren een vaste waarde kan worden in eendagswedstrijden die bij hem passen. Daarnaast zullen we samen uitzoeken waar zijn grenzen liggen in de korte en lange rittenwedstrijden."

"Tim behoort tot het beperkte gezelschap van Belgische renners die op het hoogste internationale niveau kunnen meestrijden voor de prijzen. Dan lijkt het mij logisch dat wij hem als Belgische ploeg in de WorldTour bij ons willen houden."

Ook Wellens zelf reageert uiteraard opgetogen. "Dat geeft natuurlijk een goed gevoel, maar dat wil niet zeggen dat ik achterover ga leunen. Ik ben blij dat de ploeg op die manier haar vertrouwen in mij bevestigt en kan ik aan mijn weg timmeren."

Bij Lotto-Soudal rijden met Tiesj Benoot, Sean De Bie en Louis Vervaeke nog meer Belgische wielertalenten rond, een van de troeven van de ploeg, vindt Wellens. "Ik lig niet wakker van eventuele interesse van andere ploegen. Lotto Soudal is de beste ploeg om mij verder te ontwikkelen. Hier krijgen jonge renners kansen, kon ik doorgroeien tot kopman en bij andere ploegen zou dat minder het geval zijn."

"We stimuleren elkaar om beter te worden en de verstandhouding met de meer ervaren renners is optimaal. We houden elkaar scherp en motiveren elkaar, de perfecte mix", besluit hij.


Misschien ook interessant: