Paris - Nice

Zakarin klimt het beste in Parijs-Nice, Thomas wordt leider

Ilnoer Zakarin (Katjoesja) heeft de zesde rit in Parijs-Nice op zijn naam geschreven. Op de lastige slotklim hield hij Geraint Thomas (Sky) af in een sprintje. Alberto Contador (Tinkoff) werd derde. Thomas gaat als leider de slotdag in.

Met zeven beklimmingen op het menu kregen de berggeiten een hoop lekkernijen voorgeschoteld.

Acht renners trokken al vroeg op schattenjacht. Thomas De Gendt had de goede vlucht gemist en dichtte in zijn eentje een gat van bijna 2 minuten op de koplopers.

De Gendt pakte op de eerste vier klauterpartijen telkens de jackpot, waardoor hij in het bergklassement richting de top klimt.

Op vuurwerk tussen de grote tenoren was het wachten tot de slotklim. Rafal Majka effende het pad voor Contador, die tot drie keer toe een bommetje gooide. Maar wegdartelen, deed "El Pistolero" niet, met z'n vijven doken ze de slotkilometer in.

Thomas leek op weg naar de ritzege, maar Zakarin perste nog een stevig sprintje uit zijn dijen. De Rus kraaide van plezier, Thomas krijgt als troostprijs de gele trui van Matthews, die helemaal door het ijs zakte.

Beste Belg was Tim Wellens op de 31e plaats: hij gaf meer dan drie minuten toe op de ritwinnaar. Morgen eindigt Parijs-Nice met een etappe over de Col d'Èze.


Misschien ook interessant: