Tirreno-Adriatico

Gaviria showt supertalent nu ook op hoogste podium

De Colombiaan Fernando Gaviria heeft de eerste krachtmeting tussen de sprinters gewonnen in de Tirreno. De ook nog piepjonge Caleb Ewan werd tweede. Zico Waeytens werd eerste Belg op plaats zeven.

Als er in deze een etappe was, waar de het op een massasprint kon uitdraaien, was het deze rit. De sprintersploegen hadden hun de derde rit met sip aangeduid in hun agenda, maar dat lieten de vrijbuiters niet aan hun hart komen.

Vijf vluchters kozen het hazepad en daar zaten twee bekende namen bij. Giorgio Cecchinel en Simone Andreetta zaten gisteren ook al in de juiste vlucht en vandaag kregen ze het gezelschap van Davide Villella, Domingos Gonçalves en Adrian Honkisz. Andreetta had er toch niet zoveel zin in en liet zich weer inlopen door het peloton.

Etixx-QuickStep en Orica-GreenEdge namen in het peloton het heft in handen en dat loonde. Het viertal voorin verweerde zich kranig, maar dat mocht niet baten. Op anderhalve kilometer van de aankomst zat hun avontuur erop en was het uitkijken naar de massaspurt.

Daarin werd Sagan goed afgezet door zijn ploegmaats, maar hij vond het nog te ver van de streep en hield wat in. Dat was het signaal voor Fernando Gaviria om buitenom te gaan en zijn sprint in te zetten. Caleb Ewan leek er nog over te gaan, maar de Colombiaan hield de kleine Australiër makkelijk af.

Etixx-QuickStep pakt zo de tweede overwinning op rij, nadat ze in de openingsploegentijdrit twee seconden tekort kwamen voor de overwinning. Zdenek Stybar (foto) blijft leider en Fernando Gaviria bewijst dan weer dat hij de verwachtingen ook kan waarmaken op het hoogste niveau.

Fernando Gaviria: "Dit is meteen mijn eerste overwinning in de WorldTour en dat is erg bevredigend. De ploeg weet nu dat het ook vertouwen in mij kan stellen in de grote wedstrijden."

Zdenek Stybar: "Gaviria bulkt van het talent en reed vandaag een indrukwekkende sprint. Ik ben er zeker van dat we hem nog vaak gaan zien. De ploeg heeft hard gewerkt en er zullen vermoeide renners zijn, maar we gaan morgen gewoon weer voor de overwinning."


Misschien ook interessant: