Paris - Nice

Matthews wint sprintersetappe ondanks duwende Bouhanni

Nacer Bouhanni is als eerste over de finish gereden in de tweede etappe van Parijs-Nice, maar werd gedeclasseerd voor ellebogenwerk in de sprint. De zege ging zo naar leider Michael Matthews. Jonas Van Genechten was onze beste landgenoot op de tiende plaats.

De langste etappe in Parijs-Nice inspireerde vier renners om al vroeg op avontuur te trekken. Na een tocht van 200 kilometer gooiden Brändle en Siskevicius als laatste overlevenden de handdoek in de ring.

Daarna was het woord aan de sprinttreintjes. De nervositeit eiste zijn tol: in volle finale reed een Périchon in op een toeschouwer. En ook Kittel was in het gewoel achterop verzeild.

Bouhanni was wel bij de pinken en ging als eerste de sprint aan. Maar toen gele trui Matthews kwam aandringen, ging Bouhanni over de schreef.

De Franse ex-bokser week van zijn lijn af en maakte zich breed met een elleboogstoot. Matthews geraakte ingesloten en maakte misbaar naar Bouhanni, die als eerste over de aankomstlijn denderde.

Na het winnaarsinterview voelde Bouhanni de bui hangen. De jury besliste om de Franse spurtbom terug te zetten naar de derde plaats.

Matthews kreeg zo een tweede ritzege achter de naam en zit nog wat steviger op zijn gele leiderswolk.

Michael Matthews toonde zich na de podiumceremonie opvallend mild. "Ja, Nacer Bouhanni week van zijn lijn af. Maar als je van ver begint, dan is het moeilijk om voortdurend rechtdoor te sprinten."

"Ik denk wel dat ik Nacer sowieso voorbijgestoken zou hebben. Het is jammer dat het op deze manier moet gebeuren, maar het is nu zo. Ik had veel snelheid en zou Nacer sowieso bijgebeend hebben."


Misschien ook interessant: