Driedaagse van West-Vlaanderen

Groenewegen klopt Van Der Sande in Harelbeke

Dylan Groenewegen heeft de eerste rit in lijn van de Driedaagse van West-Vlaanderen gewonnen. De Nederlandse sprinter van Lotto NL-Jumbo klopte in Harelbeke Tosh Van Der Sande en Baptiste Planckaert in de sprint. Tom Bohli (BMC) blijft leider na zijn sterke proloog van gisteren.e eerste rit in lijn bracht het peloton van Brugge naar Harelbeke. Onderweg lagen vier beklimmingen met onder andere de Oude Kwaremont en de Tiegemberg.

Op iets minder dan honderd kilometer van de finishlijn scheurde een achttal met onder meer Julian Alaphilippe en Louis Vervaeke (Lotto-Soudal) zich af van het peloton.

De acht kregen nooit meer dan 2'30" voorsprong en werden door de troepen van Nacer Bouhanni (Cofidis) perfect onder controle gehouden.

Op het plaatselijke circuit in en rond Harelbeke leek het verhaal van de vluchters over, maar dat was zonder Vervaeke gerekend. De jonge Belg van Lotto-Soudal trok hard door en leek stand te houden tegen het aanstormende peloton.

Samen met Nico Denz (AG2R) ging hij de laatste kilometer in, maar het peloton viel de twee toch nog op de nek. In de massasprint was Dylan Groenewegen duidelijk de snelste. Hij haalde het eenvoudig voor Tosh Van Der Sande en Baptiste Planckaert.

Tom Bohli, gisteren winnaar van de proloog, gaat als leider de slotrit van de Driedaagse van West-Vlaanderen in.


Misschien ook interessant: