Dubai Tour

Kittel rondt ploegwerk subliem af in Dubai

Spurtbom Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) heeft de Ronde van Dubai beëindigd zoals hij die begonnen was: met een overtuigende sprintzege. De Duitser is ook de eindwinnaar.

Tussen de glimmende wolkenkrabbers in Dubai trok een groepje avonturiers op expeditie. De sensatie uit de Tour van vorig jaar, Daniel Teklehaimanot, was een van de vluchters.

Maar hoe hard de Eritreeër van Dimension Data en zijn vijf reiskameraden hun best deden, het peloton in de luren leggen lukte niet.

Astana probeerde in de slotkilometers het bedje te spreiden voor Andrea Guardini. Maar op anderhalve kilometer van de finish vond Etixx-Quick Step de tijd rijp voor een wissel van de wacht.

Met bijna de voltallige ploeg voor hem uit zat Marcel Kittel in de spreekwoordelijke zetel. In de eindsprint kwam de Duitse krachtpatser al vrij vroeg op kop, maar met de nodige lendenrukken hield hij Viviani af.

Kittel - ook al glansrijk winnaar in de openingsrit (foto) - sprokkelde met zijn ritzege de nodige dosis bonificatieseconden, waardoor hij Nizzolo in de slotrit nog uit de leiderstrui duwde.


Misschien ook interessant: