Dubai Tour

Kittel ziet Viviani naar zege knallen in Dubai

Elia Viviani (Sky) heeft het tweede spurtfestival in de Ronde van Dubai naar zijn hand gezet. Na een val bij het ingaan van de slotkilometer geraakte Marcel Kittel met zijn Quick Step-treint achterop. De Duitser verspeelt ook zijn leiderstrui aan ritwinnaar Viviani.

De tweede etappe naar het indrukwekkende "Palmeiland" werd met hetzelfde potlood geschreven als die van gisteren. Het peloton vatte de vroege vluchters netjes bij de kraag, daarna brandde de strijd los tussen de verschillende sprinttreintjes.

Niemand minder dan Sir Bradley Wiggins ontwikkelde in volle finale een moordend tempo. Etixx-Quick Step - met leider Marcel Kittel - liet zich wat wegdrummen in het heetst van de strijd.

Toen een renner pijnlijk ten val kwam voor de slotkilometer, draaide het volledig in de soep voor Kittel en zijn maatjes. De Quick Step-trein viel in verschillende wagonnetjes uit elkaar.

Enkel Nikolas Maes hield stand in het sprintgeweld. Toen onze landgenoot een blik naar achteren wierp en geen Kittel aan zijn wiel zag klitten, hield Maes de benen teleurgesteld stil.

Sky - dat wel zonder kleerscheuren uit de slotkilometer kwam -  loodste spurtbom Elia Viviani naar de zege. Het derde ploegsucces in twee dagen, na de zeges van Poels en Kennaugh in respectievelijk Valencia en de Herald Sun Tour.


Misschien ook interessant: