Brambilla ontloopt de sprint in Mallorca

Gianluca Brambilla heeft na een knappe solo het tweede deel van de Challenge Mallorca gewonnen. De Italiaan van Etixx-Quick Step kon nog net een groep van een twintigtal renners voorblijven.erwijl Mallorca gisteren het beloofde land was voor de sprinters, was het parcours van het tweede deel van de Challenge Mallorca al een pak lastiger.

Op de eerste beklimming van de dag kozen maar liefst 34 renners het hazenpad. Onder meer Jasper Stuyven, Giovanni Visconti en Leopold König gingen in de aanval. Ze kregen een maximale voorsprong van ruim twee minuten.

Onder leiding van het Lotto-Soudal van Greipel en Team Dimension Data voor Boasson Hagen reed het peloton het gat bijna helemaal dicht. Het peloton was intussen helemaal aan flarden gereden en enkele renners konden de sprong maken naar de koplopers, die intussen herleid waren tot een viertal.

Op zo'n 15 kilometer van de finish zag Gianluca Brambilla zijn moment gekomen en liet hij zijn medevluchters achter zich. Een groep van een twintigtal renners strandde uiteindelijk op twee seconden van de Italiaan, die zijn knappe solo kon afronden.


Misschien ook interessant: