World Championship, Cyclo-cross, Elite

Belgische veldrijders krijgen tegenstand van Lars Boom op het WK

Krijgen de Belgische veldrijders er zondag een extra concurrent bij in de strijd om de regenboogtrui? Nederlans bondscoach Johan Lammerts heeft Lars Boom opgenomen in zijn selectie voor het WK veldrijden. "Ik heb hem geselecteerd op basis van zijn verleden als veldrijder."

Lars Boom keerde in december voor even terug in het veld als voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. De wereldkampioen van 2008 in Treviso maakte weinig indruk, maar is er zondag toch bij op WK in Zolder.

"Ik heb Lars geselecteerd op basis van zijn verleden als veldrijder", verklaart bondscoach Lammerts zijn keuze. "Hij is voormalig wereldkampioen bij de beloften en elite. Ondanks zijn mindere wedstrijden in december wil ik hem graag deze kans geven."

Hoe schat Boom zijn kansen zelf in? "In principe is de conditie heel erg goed en als de rug meewilt, en dat gaat steeds beter, kan ik zondag een lekkere koers rijden", vertelt hij in De Telegraaf.

Naast Boom heeft Lammerts ook titelverdediger Mathieu van der Poel en Europees kampioen Lars van der Haar geselecteerd. Van der Poel was gisteren nog de beste in de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide.

De volledige Nederlandse selectie:

   Mathieu van der Poel
   Lars van der Haar
   Lars Boom
   Thijs van Amerongen
   Stan Godrie
   Corné van Kessel
   David van der Poel
   Niels Wubben


Misschien ook interessant: