Tour de San Luis

Peter Koning zwaait scepter in San Luis

Peter Koning heeft in de Tour de San Luis zijn eerste profzege mogen vieren. De Nederlander van het Australische Drapac bleef het jagende, maar uitgedunde peloton voor. Fernando Gaviria won de sprint voor de tweede plaats, maar hij mag zijn leiderstrui wel afgeven aan Koning.

Tot vorig jaar combineerde Peter Koning het wielrennen met een job als elektricien. De 25-jarige Nederlander staat geboekstaafd als een hardrijder en dat hebben zijn drie metgezellen vandaag aan den lijve ondervonden.

Net voor de voet van het laatste klimmetje ging Koning solo aan de haal. "Ik besloot om te anticiperen", vertelt de enige Nederlander in de Tour de San Luis.

"Ik wist niet hoe goed mijn drie Zuid-Amerikaanse metgezellen bergop waren. Uiteindelijk kon ik mijn inspanning vasthouden tot de aankomstlijn."

Voor Koning is het de eerste profzege uit zijn carrière. "Dat is supermooi. Vorig jaar zat ik enkele keren dicht bij een overwinning, nu is het eindelijk bingo."

"Ik ben blij dat Drapac me een kans gegeven heeft bij de profs, maar natuurlijk droom ik van de WorldTour."

Koning houdt aan zijn knappe onderneming ook de leiderstrui over. Gaviria snelde naar de tweede plek, maar kwam ondanks een snelle afdaling van het uitgedunde peloton zes tellen tekort om zijn trui vast te houden.


Misschien ook interessant: