Tour de San Luis

Gaviria schenkt Etixx-Quick Step weer champagne in Argentinië

Ook de tweede rit in de Tour de San Luis is een prooi geworden voor Etixx-Quick Step. Fernando Gaviria gaf iedereen met de vingers in de neus het nakijken in een massasprint, al werd de laatste vluchter pas in de slotkilometer gegrepen. Gaviria wordt dankzij de bonificatieseconden ook de nieuwe leider.

Vijf vroege vluchters leken voor de dagzege te mogen strijden. Het peloton nam een halve snipperdag, want op 20 kilometer van het einde had het kwintet nog een voorsprong van liefst 5 minuten.

De kopgroep spatte uiteen, maar het peloton ontwaakte net op tijd uit zijn slaapje. De Japanner Yamamoto wou zijn vlucht toch nog in stijl afronden, maar werd op 500 meter van de finish gegrepen dankzij een sterke inspanning van leider Richeze.

De Argentijn lanceerde op die manier ook zijn ploegmaat Gaviria. De Colombiaan, die vorig jaar in de Tour de San Luis voor het eerst zijn neus aan het venster stak, sprintte overtuigend naar de ritwinst.

Sagan begon in zijn wiel aan de sprint, maar kwam er niet aan te pas. Gaviria is ook de nieuwe leider, ploegmaat Richeze staat nu tweede.

"Ik dacht dat ik vergeten was hoe het voelt om tweede te eindigen", reageerde Peter Sagan met een knipoog op Twitter.

Vandenbergh: "We dachten dat we het nooit zouden dichtrijden"

Voor Stijn Vandenbergh was het weer een dagje hard labeur, maar aan het eind was er wel de voldoening van de zege. "De vlucht was vroeg weg en dus heb ik mij na 10 kilometer al op kop gezet. Omdat we geen medewerking kregen, zei ploegleider Bramati na 110 kilometer dat ik best stopte met rijden. Zo kregen ze rap 6-7 minuten."

"We dachten dat we het nooit meer zouden dichtrijden, maar door de nervositeit in het peloton in de slotfase is het toch gelukt. Of we morgen weer een kans hebben? Misschien wel, maar wij hebben nu al 2 van de 7 ritten gewonnen. De andere 27 ploegen mogen het nu eens doen in plaats van in het wiel te zitten."


Misschien ook interessant: